"Zvezde vladaju budalama, a pametni ljudi vladaju svojim zvezdama"

Planete

Planete konstantno utiču na nas i naš život.
One utiču na sve činioce našeg života mada njihov uticaj, ako je negativan, može se ublažiti ili potpuno neutralisati. Neka planeta svoje značenje u natalnoj karti može da dobije na više načina: po svojoj poziciji u karti, vladavinom nad kućama i znacima...

SUNCE

Predstavlja vaše osnovno jezgro - u kućama prikazuje oblast gde se najbolje izražavate.

MESEC

Predstavlja vaše emocionalne reakcije, instikte i podsvesno; pokazuje kakve ste odnose imali sa majkom u detinjstvu; u kućama pokazuje u kojoj ste oblasti najinstinktivniji.
Znak na istočnom horizontu - podznak je ascendent - spoljašnja strana vaše ličnosti.
Tačka na zapadnom delu hemisfere je - descendent - kakav vam je odnos prema partnerstvima.
M.C. - viši deo horizonta - utiče na javni imidž i pristup karijeri.
I.C. - niži deo horizonta - utiče na vaš pristup domu i porodici, kao i na okolnosti na kraju života.

MERKUR

Poznat je po brzini, gospodar putovanja, govora, granica, spavanja, snova, bezimenih mesta, kao simbol govora, pisanja, znanja, intelekta, razuma, učenja, smisla za humor.
Merkur u kućama - stil opštenja, način na koji obrađuje podatke i način na koji radi vaš mozak.
Položaj Merkura u kućama ukazuje na one oblasti u životu koje okupljaju vaš um i podstiču razmišljanje.

VENERA

Bilo da se pojavljuje kao zornjača ili večernjača, druga planeta od sunca, sjajnija je skoro od svih na nebu. Veneru povezuju sa ljubavlju, zabavljanjem, lepotom, umetnošću, obiljem, harmonijom i zadovoljstvom. Ona ispisuje kvalitet vaših druženja, način na koji izražavate svoja osećanja, umetničke težnje, način na koji se ophodite sa novcem. Venera privlači silama privlačnosti seksa i ostalog.
Venera u znacima predstavlja vaše romantične tendencije, vrednosti, reagovanja na lepotu i umetnost. Znak u kome se nalazi opisuje način na koji izražavate tu stranu svoje ličnosti.
Venera u kućama opisuje oblasti koje vam donose najveće zadovoljstvo - podstiče da volite.

MARS

Pošto se crveni na nebu i ima ugled, drevnim Rimljanima Mars je bio Bog rata, u njegovu čast održavane su mnoge proslave.
Mars je planeta nasilja, besa i loše naravi. Krajem 15. veka astrolozi su ga povezivali sa krađama, ubistvima, borbama, razvratom, lažima i uzavrelim pakostima svake vrste. Danas astrolozi povezuju Mars sa besom, nesrećom i nasiljem. Ali oni ga vide planetom akcijom, energijom i požudom koja donosi volju i izdržljivost, porive, strasti, fizičku snagu, hrabrost da krenete ka onom što ste namerili. Mars čini da se stvari dešavaju.
Mars u znacima - na koji način preuzimate inicijativu, kako stičete ugled i kako se upuštate u nešto novo.
Mars u kućama - gde je najverovatnije da ćete naglo reagovati, rizikovati i težiti ka ispunjenju sopstvenih želja.

JUPITER

Tražite sreću, Jupiter kao gospodar i čuvar dobre sreće i šampion u postizanju dobrih rezultata. Jupiter je najveća planeta, dobio je ime kralja Bogova, poznat kao Zevs. Astrolozi povezuju Jupiter sa šansama, otvorenošću, rastom, izobiljem, učenjem, optimizmom i dobrim raspoloženjem. Ono što Jupiter dotakne počinje da se širi, ali kao svaka planeta, on može da se iskaže i pozitivno i negativno. Kada je u dobrom položaju, donosi sreću, darežljivost, sposobnost da se ugrabi prilika; kada je u lošem aspektu pokazuje loše strane, proždrljivost, lenjost i preterivanja svake vrste.
Jupiter u znacima - način na koji proširujete svoje horizonte i iskušavate život i svet.
Jupiter određuje oblasti života koje su za vas najdarežljivije i mesta koja najviše donose korist.

SATURN

Najudaljenija planeta, Bog žetve, njegov uticaj je ozbiljan, donosi strukturu, disciplinu, ograničenja, odgovornost, dužnost, istrajnost i strah. Saturn razara sve što mu padne, on je prokletstvo, razočarenja, a ne ljutnje. Pomaže da se stvari dovode u red, omogućava da pobedimo svoje strahove i borimo sa sopstvenom inercijom.
Saturn nas tera da se borimo sa depresijom, siromaštvom i drugim preprekama, isto nas tera da dolazimo do rešenja, da postavljamo ciljeve, pravimo planove, da radimo bolje i više nego što smo ikada mislili da možemo, da se organizujemo.
Saturn je planeta dostignuća, potrebno mu je da prođe 29 godina kroz Zodijak a zadržava se 2,5 godine u jednom znaku.
Saturn u znacima određuje šta smatrate neadekvatnim, vaše strahove i oklevanja i način na koji pokušavate da prevaziđete ove prepreke.
Saturn u kućama - red i ograničenje.

URAN

Uran - pobunjenik, očekujte neočekivano. Uran vlada elektricitetom, tehnologijom, računarima i svim što je novo i napredno.
Uran je planeta astrologije.
Uran u znacima - jednostavnost i kako se bunite protiv ustanovljenog poretka stvari.
Uran u kućama - određuje oblast u životu gde možete očekivati i neočekivano.

NEPTUN

Neptun - sanjar, gospodar vodenih dubina, vlada intuicijom, psihičkim sposobnostima, maštom i svime što teče. Vlada igrom, muzikom, poezijom, glamurom, milostiv je, ukida granice, čini osetljivim sve što dotakne, idealističan, duboko spiritualan, ima tamnu stranu, planeta iluzije, konfuzije, obmane, priželjkivanja, alkoholizma, zloupotrebe droga. Kada je pozitivan donosi umetnički talenat, duhovnu sklonost, psihičke sposobnosti ali kada je negativan pod uticajem drugih planeta može da razvije poroke, neodređenost, hipohondriju, bekstvo od stvarnosti.
Neptun u svakom znaku provodi 14 godina.
Neptun u znacima - odnos generacije.
Neptun u kućama - gde dostižete najveći nivo intuicije kao i gde ste najpodložniji obmanama.

PLUTON

Moć transformacije, predstavlja smrt, regeneraciju, ponovno rađanje, uništava, pročišćava, obnavlja, zaustavlja, obuzima, radeći duboko i temeljno on daruje svest o onome što je bilo skriveno, daje snagu onome što je bilo slabo, i konačno donosi promenu, taj proces može biti zamoran i težak, izaziva osećaj krivice, ozlojeđenosti, opsesije, straha, ali i nagrade koje on daje menjaju život.
Pluton u znacima - najdublje opsesije neke generacije kao i stil kojim ta generacija prilazi događajima koji menjaju život.
Pluton u kućama - velike promene.